Kochani!!!

Posty pojawiają się regularnie w poniedziałki, środy i piątki. Dodatkowo na blogu pojawiają się weekendowe bonusy (do 4 przepisów). Serdecznie zapraszam do systematycznego zaglądania :)

wtorek, 25 sierpnia 2015

Szybki obiad z zupek chińskich

Czasami jest tak, że wpadamy do domu bardzo głodni i nie mamy pojęcia co zjeść by było smacznie i szybko. Są tacy, którzy odruchowo sięgają po zupkę ekspresową. A gdyby tak dołożyć tylko 5 minut do czasu zaparzenia się zupki, to wyjdzie, że jesteśmy w stanie przygotować zdrowy i pożywny obiad. Czasem wystarczy 10 minut by zrobić coś, co zaskoczy również i nas samych ;)

Składniki:

* 2 zupki instant
* 250 g mięsa mielonego
* 250 g szpinaku mrożonego
* Szczypior
* 3 jajka
* Sól, pieprz, curry
* Łyżka oleju

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju smażymy mięso. Po około 2 minutach dodajemy szpinak i poszatkowany szczypior. Smażymy tak jeszcze około 3-5 minut. Do miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy je. Dodajemy je do mięsa na około minutę przed końcem smażenia. Makaron z zupek zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do zaparzenia. Dodajemy tylko sól i pieprz (chyba, że ktoś chce wsypać przyprawę z zupek :) ). Gdy makaron zmięknie dodajemy go na patelnię, wszystko mieszamy razem, doprawiamy do smaku sola, pieprzem i curry.

Gotowe:)

Koszt potrawy: około 2 zł/os
Czas przygotowania: około 10 minut
Poziom trudności: łatwe


P.S. Strasznie was przepraszam. Przegapiłam poniedziałek :P

2 komentarze:

  1. Na prawdę mając 10 minut siegasz po zupkę instant? :p Madzia no. . :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja bardzo rzadko, ale znam takie osoby, które bardzo często to jedzą. Nie ukrywam, kiedyś częściej sięgałam po zupki chińskie, ale to były jeszcze czasy przed Deliszys. Teraz zdecydowanie wolę sama coś upichcić. A dodatkowo zupką samą w sobie się nie najadam:) Pozdrowienia Wiolu ;)

      Usuń