Kochani!!!

Posty pojawiają się regularnie w poniedziałki, środy i piątki. Dodatkowo na blogu pojawiają się weekendowe bonusy (do 4 przepisów). Serdecznie zapraszam do systematycznego zaglądania :)

środa, 2 września 2015

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym

Uwielbiam naleśniki tak samo jak pierogi. Do nich można włożyć co się komu marzy :D Na słono, na słodko czy ostro, każde znajdą swoich adoratorów :D Dziś pomysł na na mięsny farsz do naleśników :D


Składniki:

* 500 g mąki
* 250 ml mleka
* 100 ml wody gazowanej
* 1 jajko
* Sól i pieprz
* 300 g mięsa mielonego (wołowego)
* 300 g szpinaku mrożonego (liście)
* 100 g sera żółtego
* Natka pietruszki
* Papryka słodka
* Olej

Przygotowanie:

Mąkę, mleko, wodę i jajka łączymy. Dodajemy do ciasta sól i łyżkę oleju. Mieszamy do połączenia składników. Smażymy cienkie naleśniki.
Mięso podsmażamy, dodajemy sól, pieprz i paprykę. Smażymy jeszcze 2 minuty i dodajemy szpinak (nierozmrożony, ma rozmrażać się na patelni). Gdy szpinak rozmarznie i połączy się z mięsem dodajemy ser i smażymy aż do momentu, w którym ser się roztopi i połączy się z mięsem i szpinakiem.
Naleśniki przekładamy farszem i tuż przed zawinięciem oprószamy poszatkowaną natką pietruszki.


Gotowe:D



Koszt potrawy: około 50 gr/naleśnik
Czas przygotowania: około 45 minut
Poziom trudności: łatwe

2 komentarze:

  1. robiłam sobie kiełbaski z Twojego przepisu i wyszły przepyszne, więc i ten przepis musze wypróbować! :D

    Odwdzięczam się za każdy komentarz i obserwację :)
    http://eye-shadoow.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo ;) Mam nadzieję, że naleśniki też Ci posmakują ;) Pozdrawiam ;)

      Usuń