Kochani!!!

Posty pojawiają się regularnie w poniedziałki, środy i piątki. Dodatkowo na blogu pojawiają się weekendowe bonusy (do 4 przepisów). Serdecznie zapraszam do systematycznego zaglądania :)

środa, 18 marca 2015

Bruschetta con pomodoro e cipolla, czyli włoskie smaki w polskiej kuchni :)



Składniki:

* kajzerka
* cebulka
* jajko
* pomidor
* zioła
* sól i pieprz
* oliwa z oliwek
* bazylia do dekoracji


Przygotowanie:

Jajko roztrzepać i dodać sól, pieprz i zioła. Kajzerkę przekroić. Na patelni rozgrzać oliwę. Połówki kajzerki zamoczyć w jajku i obsmażyć na patelni. Cebulkę pokroić w piórka i zeszklić na oliwie. Ułożyć na obsmażonej kajzerce, dodać kilka plasterków pomidora i świeżą bazylię. Gotowe.


Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz