Sezon grillowy w pełni, lecz standardowe dania takie jak kiełbasa, kaszanka czy skrzydełka z kurczaka mogą się z czasem znudzić. Warto więc urozmaicić potrawy o na przykład ciekawą marynatę:)
Składniki:
* Ulubione mięso- u mnie był to schab, ale w taki sposób można zamarynować boczek, karkówkę, antrykot, kiełbasę czy kurczaka.
* 2 łyżeczki musztardy grillowej
* 1 łyżeczka oliwy z dodatkiem ostrej papryki
* Skórka z cytryny
* Świeże zioła
* 1 łyżeczka ostrego ketchupu
* 3 łyżki wody
* Sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
* Przyprawa grillowa
Przygotowanie:
Wszystko razem wymieszać i namoczyć w tym mięso. Na wierzchu posypać gałązkami świeżych ziół (tymianek, majeranek, bazylia, oregano, kolendra).
Gotowe:)
Czas przygotowania: 5 minut + 1 godzina marynowania
Koszt potrawy: około 25-50 gr + koszt mięsa
Poziom trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz