Składniki:
* Jedna duża cukinia
*Kiełbasa żywiecka lub podwawelska (2-3 pętka)
* Cebula
* 3 ząbki czosnku
* Keczup
* Majonez
* Musztarda
* Zioła
* Sól i pieprz
Przygotowanie:
Cukinie obieramy i kroimy na pół w szerz i w poprzek, tak by powstały nam 4 ćwiartki. Wydrążamy miąższ z pestkami.
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulkę pokrojoną w piórka.
Naszą cukinię smarujemy wewnątrz keczupem, majonezem i musztardą. Posypujemy ziołami i poszatkowanym czosnkiem. Solimy i dodajemy pieprzu do smaku. Układamy na wierzchu naszą kiełbaskę z cebulką (pamiętajmy, żeby tylko lekko podsmażyć kiełbasę i cebule, bo dopiecze się ona w piekarniku). Całość układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika na ok.30 minut i zapiekamy w temperaturze 180 stopni. Jeżeli po tym czasie cukinia nadal będzie twarda należy dopiec ją jeszcze przez ok 15 minut.
Smacznego
Pozdrawiam Wasza Deliszys
Cukinie obieramy i kroimy na pół w szerz i w poprzek, tak by powstały nam 4 ćwiartki. Wydrążamy miąższ z pestkami.
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulkę pokrojoną w piórka.
Naszą cukinię smarujemy wewnątrz keczupem, majonezem i musztardą. Posypujemy ziołami i poszatkowanym czosnkiem. Solimy i dodajemy pieprzu do smaku. Układamy na wierzchu naszą kiełbaskę z cebulką (pamiętajmy, żeby tylko lekko podsmażyć kiełbasę i cebule, bo dopiecze się ona w piekarniku). Całość układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika na ok.30 minut i zapiekamy w temperaturze 180 stopni. Jeżeli po tym czasie cukinia nadal będzie twarda należy dopiec ją jeszcze przez ok 15 minut.
Smacznego
Pozdrawiam Wasza Deliszys
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz