Składniki:
* 2 jaja
* kilka kromek chleba
*250-500 ml mleka
* sól i pieprz ziołowy
* zioła prowansalskie
* twaróg wiejski
* jogurt naturalny
* szprotki w sosie pomidorowym
* warzywa do dekoracji
* warzywa do dekoracji
Przygotowanie:
Jaja z mlekiem roztrzepujemy w misce. Dodajemy sól i pieprz. Na rozgrzaną patelnię z olejem kładziemy namoczone w jajku kromki. Smażymy ok 2 minuty na stronę. Do dwóch małych miseczek wkładamy :
do pierwszej twaróg, jogurt naturalny, sól i pieprz oraz zioła;
do drugiej wkładamy rybę i cały sos, który był w puszce;
W obu miskach czynności są takie same: wszystko rozgniatamy i mieszamy, do uzyskania w miarę jednolitej masy. Następnie nakładamy na usmażone kromki. Dekorujemy np. pomidorem, ogórkiem lub papryką. Gotowe!
Więc życzę smacznego;)
Bardzo je lubię. Czekałam aż je dodasz ponownie ;)
OdpowiedzUsuń