Kochani!!!

Posty pojawiają się regularnie w poniedziałki, środy i piątki. Dodatkowo na blogu pojawiają się weekendowe bonusy (do 4 przepisów). Serdecznie zapraszam do systematycznego zaglądania :)

piątek, 20 marca 2015

Jajochleb w dwóch wariantach:D Z rybą w sosie pomidorowym lub twarożkiem wiejskim z ziołami


Składniki:

* 2 jaja
* kilka kromek chleba
*250-500 ml mleka
* sól i pieprz ziołowy
* zioła prowansalskie
* twaróg wiejski
* jogurt naturalny
* szprotki w sosie pomidorowym
* warzywa do dekoracji


Przygotowanie:

Jaja z mlekiem roztrzepujemy w misce. Dodajemy sól i pieprz. Na rozgrzaną patelnię z olejem kładziemy namoczone w jajku kromki. Smażymy ok 2 minuty na stronę. Do dwóch małych miseczek wkładamy :
do pierwszej twaróg, jogurt naturalny, sól i pieprz oraz zioła;
do drugiej wkładamy rybę i cały sos, który był w puszce;
W obu miskach czynności są takie same: wszystko rozgniatamy i mieszamy, do uzyskania w miarę jednolitej masy. Następnie nakładamy na usmażone kromki. Dekorujemy np. pomidorem, ogórkiem lub papryką. Gotowe!


Więc życzę smacznego;)

1 komentarz:

  1. Bardzo je lubię. Czekałam aż je dodasz ponownie ;)

    OdpowiedzUsuń