Czy macie nieraz taki sam problem jak ja a mianowicie: co zrobić z warzywami z rosołu typu por, seler i pietruszka. Babcia nauczyła mnie, że nie warto takich warzyw marnować, nawet jeżeli się ich nie lubi. Nauczyła mnie wtedy jak zrobić "pulpę" czyli sałatkę z gotowanych warzyw. Przedstawiam wam moją wersję tej sałatki...
Składniki:
* Gotowane warzywa: marchew, por, seler, pietruszka i kilka ziemniaków;
* Kilka oliwek czarnych
* Jogurt naturalny, śmietana lub majonez w zależności od upodobań (ja wybrałam majonez)
* Sól i pieprz
* Świeża bazylia
Przygotowanie:
Ugotowane warzywa kroimy w kostkę, oliwki w talarki a bazylię siekamy. Wszystko ze sobą mieszamy i łączymy np. majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe Smacznego! Wasza Deliszys
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz