* 2 litry wody
* 150 g kiełbaski
* fasolka czerwona
* botwinka
* marchew
* cebulka
* 3 ząbki czosnku
* koperek
* 3 kromki chleba
* kostka rosołowa opcjonalnie
* olej
* sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Na rozgrzanym oleju smażymy naszą kiełbaskę pokrojoną w plasterki z cebulka pokrojoną w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy usmażoną kiełbaskę, pokrojoną w plasterki marchew, fasolkę i poszatkowaną botwinkę. Gotujemy ok 10 minut. Po tym czasie dodajemy poszatkowany czosnek i przyprawy (jak ktoś lubi, to dodaje kostkę rosołową). Gotujemy do czasu aż marchewka będzie miękka.
Na suchej patelni prażymy pokrojone na grzanki nasze kromeczki.
Gdy zupa już gotowa nalewamy do miseczki, na wierzch dajemy grzanki i opruszamy koperkiem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz