Składniki:
* makaron muszelki
* mały koncentrat pomidorowy
* boczek lub kiełbasa
* puszka kukurydzy
* 15 dag sera żółtego
* sól i pieprz ziołowy
* zioła prowansalskie
* marchewka
* pomidor
* ogórek
* cebula
* czosnek
Przygotowanie:
Makaron gotujemy na al'dente (nie całkiem miękki). Na patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy cebulę i czosnek i również smażymy, aż cebulka nabierz ładnego, złotego koloru. Później dodajemy kukurydzę, utartą marchewkę i pokrojonego ogórka i pomidora. Wszystko zalewamy koncentratem pomidorowym rozrobionym w wodzie po kukurydzy. Zakrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 15 minut. następnie do naczynia żaroodpornego wkładamy makaron i zalewamy sosem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 10 minut. Dodajemy ser żółty i ponownie wstawiamy do piekarnika na ok 5 minut.
Gotowe ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz