Sajgonki są jak nasze polskie naleśniki, można w nie włożyć każde nadzienie. Ja wam przedstawiam mój pomysł na szybkie sajgonki :)
Składniki:
* Opakowanie papieru ryżowego
* 200 g pieczarek
* Cebula
* Marchew
* Pietruszka
* Seler
* 3 ząbki czosnku
* Awokado
* 200 g startego sera
* Olej
* Sól, pieprz
Przygotowanie:
Warzywa kroimy w słupki, pieczarki w paski a awokado blendujemy na gładką masę. Na rozgrzanym oleju dusimy około 15 minut nasze warzywa i pieczarki. Następnie dodajemy starty ser i przyprawy i gotujemy wszystko aż do momentu rozpuszczenia sera.
Papier ryżowy namaczamy na 5 sekund w wodzie, po tym czasie możemy już nakładać nasz farsz na papier i zawijać.
Smażymy sajgonki na głębokim oleju aż się zarumienią.
Podajemy na naszym deepie z awokado.
Smacznego ;)
Koszt potrawy: około 7 zł/os
Czas przygotowania : około 30 minut
Poziom trudności: średnie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz