Kochani!!!

Posty pojawiają się regularnie w poniedziałki, środy i piątki. Dodatkowo na blogu pojawiają się weekendowe bonusy (do 4 przepisów). Serdecznie zapraszam do systematycznego zaglądania :)

poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Sajgonki

Sajgonki są jak nasze polskie naleśniki, można w nie włożyć każde nadzienie. Ja wam przedstawiam mój pomysł na szybkie sajgonki :)

Składniki:

* Opakowanie papieru ryżowego
* 200 g pieczarek
* Cebula
* Marchew
* Pietruszka
* Seler
* 3 ząbki czosnku
* Awokado
* 200 g startego sera
* Olej
* Sól, pieprz


Przygotowanie:

Warzywa kroimy w słupki, pieczarki w paski a awokado blendujemy na gładką masę. Na rozgrzanym oleju dusimy około 15 minut nasze warzywa i pieczarki. Następnie dodajemy starty ser i przyprawy i gotujemy wszystko aż do momentu rozpuszczenia sera.
Papier ryżowy namaczamy na 5 sekund w wodzie, po tym czasie możemy już nakładać nasz farsz na papier i zawijać.
Smażymy sajgonki na głębokim oleju aż się zarumienią.
Podajemy na naszym deepie z awokado.

Smacznego ;)


Koszt potrawy: około 7 zł/os
Czas przygotowania : około 30 minut
Poziom trudności: średnie



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz