Kochani!!!

Posty pojawiają się regularnie w poniedziałki, środy i piątki. Dodatkowo na blogu pojawiają się weekendowe bonusy (do 4 przepisów). Serdecznie zapraszam do systematycznego zaglądania :)

czwartek, 19 marca 2015

Faszerowane ziemniaczki

Składniki:

* 3 duże ziemniaki
* Twaróg
* Śmietana 18%
* 150-200 g kiełbasy podwawelskiej
* 4 średnie pomidory
* Zioła
* Sól i pieprz
* Cebulka


Przygotowanie:

Ziemniaki myjemy kroimy na pół i razem ze skórką gotujemy.
W miseczce mieszamy twaróg ze śmietaną i pokrojonymi w kostkę pomidorami. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Na patelni na niewielkiej ilości oleju smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę i poszatkowaną cebulkę.
Gdy ziemniaki się ugotują nakładamy na nie nasz twaróg i kiełbasę. Podawać gorące.

P.S. Najlepiej je się to łyżeczką ;)

Smacznego

Pozdrawiam Wasza Deliszys

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz