Składniki:
Cukinia w cieście naleśnikowym
sposób I
* Duża cukinia
* Jajko
* 0,5 szklanki mleka
* Szklanka mąki
* Sól i pieprz (Z waszej lewej strony panierowana, a z prawej w cieście)
* Olej (do smażenia)
*Suszone zioła (mogą być zioła prowansalskie)
* Jajko
* 0,5 szklanki mleka
* Szklanka mąki
* Sól i pieprz (Z waszej lewej strony panierowana, a z prawej w cieście)
* Olej (do smażenia)
*Suszone zioła (mogą być zioła prowansalskie)
Cukinia w panierce sposób II
* Duża cukinia
* Bułka tarta
* Sól i pieprz
* Olej (do smażenia)
* Suszone zioła (mogą być zioła prowansalskie)
* Bułka tarta
* Sól i pieprz
* Olej (do smażenia)
* Suszone zioła (mogą być zioła prowansalskie)
Przygotowanie: Sposób I
Cukinię obrać i pokroić w plasterki o mniej więcej takiej samej grubości (żeby nam się równo smażyły), posolić. Do jednej miseczki wbić jajko i dodać mleko, mąkę i przyprawy. Na patelni rozgrzać tłuszcz i po kolei namaczać w naszym cieście krążki cukinii i smażyć.
Gotowe:)
Przygotowanie: sposób II
Cukinię obrać i pokroić w plasterki o mniej więcej takiej samej grubości (żeby nam się równo smażyły), posolić. Na talerzyk wysypać bułkę, a do miseczki wbić jajko, roztrzepać i doprawić solą, pieprzem i ziołami. Nasze krążki namaczać w jajku a następnie w bułce i smażyć na niewielkiej ilości oleju.
Gotowe:)
Smacznego
Pozdrawiam, Wasza Deliszys
Cukinię obrać i pokroić w plasterki o mniej więcej takiej samej grubości (żeby nam się równo smażyły), posolić. Do jednej miseczki wbić jajko i dodać mleko, mąkę i przyprawy. Na patelni rozgrzać tłuszcz i po kolei namaczać w naszym cieście krążki cukinii i smażyć.
Gotowe:)
Przygotowanie: sposób II
Cukinię obrać i pokroić w plasterki o mniej więcej takiej samej grubości (żeby nam się równo smażyły), posolić. Na talerzyk wysypać bułkę, a do miseczki wbić jajko, roztrzepać i doprawić solą, pieprzem i ziołami. Nasze krążki namaczać w jajku a następnie w bułce i smażyć na niewielkiej ilości oleju.
Gotowe:)
Smacznego
Pozdrawiam, Wasza Deliszys
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz