Składniki:
* 6 dużych pomidorów, ewentualnie krojone z puszki,
* Cebulka
* Marchew
* Udko z kurczaka
* Pietruszka
* 3 litry wody
* Sól, pieprz, świeże zioła
* Śmietana
Przygotowanie:
Do chłodnej wody włożyć udko, doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojoną w paseczki marchewkę, pietruszkę i uprażoną na suchej patelni cebulkę. Gotować wszystko ok. 15-20 minut. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Posolić i doprawić pieprzem do smaku oraz dodać poszatkowane zioła i gotować ok. 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie wyławiamy mięsko i kilka marchewek i pietruszek, resztę miksujemy. Podajemy z łyżką śmietany i świeżą bazylią.
Smacznego.
Pozdrawiam, Wasza Deliszys
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz