Składniki:
* duża czerwona papryka
* 2 duże pieczarki
* cebula
* bakłażan
* pomidory z puszki krojone
* czerwona fasolka z puszki
* zioła prowansalskie
* sól i pieprz
* oliwa z czosnkiem i bazylią do smażenia (można dodać zwykłą oliwę lub olej)
dodatkowo:
* ryż lub makaron
Przygotowanie:
Paprykę i cebulkę kroimy w kostkę i w dużym garnku podsmażamy na oliwie. Po 3 minutach dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Dusimy razem przez ok 5 minut po czym dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana, fasolkę (odcedzoną) i pomidory z puszki razem z sosem. Dusimy ok 30 minut. Doprawiamy i gotujemy ok 10 minut bez przykrycia, by odparować nadmiar wody. Gotowe.
Smacznego :)
Porada: Najlepiej smakuje z ryżem ;)
Porada 2: Zawsze można nadmiar zamrozić i mieć na następny raz ;) Porcja ze składników starcza dla 6 osób.
Koszt potrawy to około 5 zł/os
Czas przygotowania to około 45 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz