Kochani!!!

Posty pojawiają się regularnie w poniedziałki, środy i piątki. Dodatkowo na blogu pojawiają się weekendowe bonusy (do 4 przepisów). Serdecznie zapraszam do systematycznego zaglądania :)

poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Kiełbaski marynowane w winie

Koniec wakacji wcale nie musi oznaczać końca sezonu grillowego, bo tak naprawdę grillować możemy zawsze :D Oczywiście, jeżeli pogoda nam na to pozwala, mamy chęci i nie przeszkadza nam chłód (listopadowy czy grudniowy). Uwielbiam późną jesienią usiąść na dworze i zajadać się pysznościami z grilla patrząc w niebo. Bo tak naprawdę nikt nie powiedział, że grille zarezerwowane są tylko na letnie wakacyjne czy weekendowe wieczory. Dziś kolejny z przepisów grillowych :)


Składniki:

* Kiełbasa (np. śląska)
* 250 ml wytrawnego wina
* Szczypta soli i pieprzu
* Świeże zioła
* Papryka słodka
* Odrobina cukru
* Kilka listków laurowych
* Kilka zieli angielskich

Przygotowanie:

Do naczynia wlewamy wino, dodajemy przyprawy i mieszamy. Na samym końcu układamy kiełbaski w zalewie (możemy tak też zamarynować boczek czy wołowinę). Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny (przynajmniej). Po tym czasie układamy na ruszcie i smażymy.

Gotowe ;)


Koszt potrawy: około 90 gr/kiełbasa
Czas przygotowania: 5 minut + czas marynowania
Poziom trudności: łatwe

1 komentarz:

  1. ojej, musze sobie takie przyrządzić! :)

    Odwdzięczam się za każdy komentarz i obserwację!
    http://eye-shadoow.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń