Koniec wakacji wcale nie musi oznaczać końca sezonu grillowego, bo tak naprawdę grillować możemy zawsze :D Oczywiście, jeżeli pogoda nam na to pozwala, mamy chęci i nie przeszkadza nam chłód (listopadowy czy grudniowy). Uwielbiam późną jesienią usiąść na dworze i zajadać się pysznościami z grilla patrząc w niebo. Bo tak naprawdę nikt nie powiedział, że grille zarezerwowane są tylko na letnie wakacyjne czy weekendowe wieczory. Dziś kolejny z przepisów grillowych :)
Składniki:
* Kiełbasa (np. śląska)
* 250 ml wytrawnego wina
* Szczypta soli i pieprzu
* Świeże zioła
* Papryka słodka
* Odrobina cukru
* Kilka listków laurowych
* Kilka zieli angielskich
Przygotowanie:
Do naczynia wlewamy wino, dodajemy przyprawy i mieszamy. Na samym końcu układamy kiełbaski w zalewie (możemy tak też zamarynować boczek czy wołowinę). Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny (przynajmniej). Po tym czasie układamy na ruszcie i smażymy.
Gotowe ;)
Koszt potrawy: około 90 gr/kiełbasa
Czas przygotowania: 5 minut + czas marynowania
Poziom trudności: łatwe
ojej, musze sobie takie przyrządzić! :)
OdpowiedzUsuńOdwdzięczam się za każdy komentarz i obserwację!
http://eye-shadoow.blogspot.com