Grille, grille i jeszcze raz grille. Idąc ulicą w piątkowy czy sobotni wieczór z większości ogrodów dochodzi znany zapach pieczonych kiełbasek. Zaskoczmy znajomych, rodzinę i sąsiadów smakołykiem w postaci kebabików. U mnie, nie ważne ile ich przygotuję, zawsze znikają pierwsze:)
Składniki:
* 500 g mięsa mielonego (wołowego)
* 1 łyżka bułki tartej
* 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
* Sól, pieprz, słodka papryka
* 1 łyżeczka ketchupu
* 2 łyżeczki musztardy grillowej
Przygotowanie:
Do miski wkładamy mięso i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie łączymy ze sobą. Musimy pamiętać o dokładnym wyrobieniu mięsa. Wkładamy do lodówki na około 30-45 minut. Formujemy i przekładamy na tackę. Smażą się w zależności od temperatury węgla od 15 do 30 minut.
Gotowe :)
Koszt potrawy: około 1 zł/os
Czas przygotowania : 10 minut + czas chłodzenia i pieczenia (około 1 h)
Poziom trudności: łatwe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz